Prodaja

STADA i “Hemofarm” ostaju u nemačkom vlasništvu 

Akcionari nemačke grupe STADA, u okviru, koje posluje i srpski “Hemofarm”, nisu do isteka pregovaračkog roka prihvatili ponudu konzorcijuma dva ugledna investiciona fonda “Bain Capital” i “Cinven” o preuzimaju akcija.

Za prihvatanje ponude obezbeđeno je 65,52 odsto akcija, čime nije ostvaren minimalni prag prihvatanja od 67,5 posto akcija na koje je ponuđač, nakon korekcije s početnih 75 odsto akcija, bio spreman.

Ističući da STADA poštuje ovakvu odluku akcionara i da je vidi kao mandat da još snažnije krene u dalji razvoj i rast, predsednik Upravnog odbora STADA grupe Matijas Videnfels rekao je da ovu odluku vidi i kao znak poverenja i sposobnosti koje su iskazali akcionari STADA grupe.

„Sada će STADA grupa, a sa njom i “Hemofarm” kao najveći proizvođač i poslodavac u grupi, udvostručiti svoje napore da ostvari održivi profitabilni rast i da na duže staze poveća svoju vrednost“ rekao je generalni direktor “Hemofarma” i potpredsednik grupe STADA za jugoistočnu Evropu, Ronald Zeliger.

STADA je saopštila i da kraj pregovora i konačna odluka akcionara neće imati uticaja na ciljeve rasta za tekuću finansijsku godinu, kao ni na ambiciozne planove za period od naredne dve godine.

 

Izvor: Tanjug

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!