Razvoj

Šta postaje novi „must have“ u modernom poslovanju?

Početkom devedesetih godina sve veći broj firmi počeo je da koristi računare u svom poslovanju. Za neke su oni bili i stvar prestiža, ali za veliku većinu firmi računari su postali alat, koji im je pomogao da povećaju produktivnost svojih zaposlenih, smanje troškove, automatizuju jednostavne procese i upotrebe ih za lakše širenje poslovanja.

Firme, koje su prihvatile ovu inovaciju, imale su manje troškove i bile konkurentnije na tržištu, pa su se brže razvijale i postavljale standarde poslovanja. Zato danas većina firmi u svom poslovanju koristi računare, jer bez njih bi teško uopšte mogle da rade. Računari su u modernom poslovanju postali i više od potrebe, oni su nešto što morate da imate, oni su „must have“ u modernom poslovanju.

Lako je danas znati da su računari neophodnost, ali koji su to alati koji će firmi sada dati prednost u poslovanju i dati joj prilike da smanji troškove, poveća obim posla, koji zaposleni obavljaju i time je učini konkurentnom?

Šta je onda sledeći „must have“?

U domenu poslovnih  alata izdvajaju se procesi, koji se bave upravljanjem i analizom rada zaposlenih, njihovih znanja i veština (kompetencija) i sposobnosti da pravilno reaguju u određenoj situaciji. Ovi alati se obično baziraju na procesima evaluacije rada i praćenju određenih pokazatelja za sve zaposlene, bez obzira o kakvim se pokazateljima radi.

Ovo za rezultat daje znatno jasniju sliku o sposobnostima zaposlenih i šefova, pokazuje mesta na kojima je moguće poboljšati rad bez mnogo ulaganja, delove firme, koji imaju previše zaposlenih, a pre svega donosi mnogo bolje upravljanje zaposlenima i ispunjavanje ciljeva cele organizacije.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

iConsult d.o.o.http://www.iconsult.rs/

iConsult je firma specijalizovana za izradu sistema upravljanja zaposlenima, merenje učinka zaposlenih i razvoja upravljačkih veština

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!