Projekti

Srpski startap “Solagro” među 15 najboljih od 300 evropskih firmi

Srpski startap “Solagro” ušao je sa svojom inovativnom presom za reciklažu među 15 najboljih startapova od ukupno 300 evropskih timova, koji su se prijavili na prestižno PowerUP! takmičenje iz oblasti čiste tehnologije i energetske efikasnosti, u organizaciji evropske kompanije InnoEnergy.

Na finalu održanom u Pragu, pred preko 200 predstavnika industrije i investicionih fondova, “Solagrov” tim u sastavu Nemanja Janić, Marko Kaličanin i Đorđe Đorđević, zainteresovao je investitore iz Grčke, Mađarske i Bugarske, sa kojima će nastaviti dalje pregovore oko plasiranja proizvoda na tržište EU.

Kako se navodi u saopštenju evropske kompanije InnoEnergy, ovo je veliki uspeh za Srbiju, jedinu zemlju izvan Evropske Unije, koja je imala predstavnika na Pauerap!-u, prenosi Tanjug.

“Solagrova” pametna presa je mašina za presovanje limenki komunicira sa korisnicima, objašnjavajući im kako da recikliraju, a nakon završetka procesa poklanja korisniku određeni kod koji treba uneti u mobilnu aplikaciju "Solagro - budućnost reciklaže", koja ga konvertuje u poene. Kada sakupi dovoljno poena, korisnik osvaja neku od vrednih nagrada koje obezbeđuju “Solagrovi” partneri, navodi se u saopštenju.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!