Razvoj

Srpska kompanija preuzela firmu iz Silicijumske doline

HTEC Group objavila je akviziciju američke kompanije Momentum Design Lab, koja je globalno priznata kao jedan od najboljih produkt dizajn studija.

Pomenuti HTEC Group globalna je kompanija za konsalting, softversko inženjersvo i razvoj digitalnih proizvoda, osnovana je u Beogradu, a ima sedište u San Francisku

Kako se navodi u saopštenju kompanije, ovom akvizicijom ona se pozicionira među svetske lidere u pružanju usluga razvoja digitalnih proizvoda.

"Ovo je treća po redu i strateški najvažnija akvizicija kompanije HTEC Group. Pored toga što će dodatno osnažiti već razvijene kapacitete za razvoj digitalnih proizvoda, ova akvizicija za HTEC Group znači i to da sada globalno zapošljava preko 1.000 ljudi, od kojih je preko 850 u Srbiji, a 150 u SAD-u, Velikoj Britaniji, Holandiji, Švedskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Mađarskoj i Rumuniji", dodaje se u saopštenju.

U kompaniji su uvereni da ce udvostručiti svoje poslovanje i naredne godine i dodatno ubrzati globalnu ekspanziju, prenosi B92.

"Od svog osnivanja 2008. godine, kao startapa u okviru Poslovno tehnološkog inkubatora tehničkih fakulteta Univerziteta u Beograda, kompanija je ostvarila neverovatne rezultate i godinama najbrži rast u regionu, pa je tako u poslednje dve godine narasla četiri puta sa 250 zaposlenih u četiri tehnološko-razvojna centra u Srbiji na preko 1000 zaposlenih na 12 lokacija u šest zemalja Jugoistočne Evrope", ističe se u saopštenju.

Osnovan 2002. godine u Silicijumskoj dolini, Momentum Design Lab je jedan od pionira u UX, CX, i produkt dizajnu, koji danas ima globalno prisustvo preko svojih kancelarija u San Mateu, Njujorku, Sidneju i Londonu. Pet godina zaredom, kompanija je rangirana kao prva u svetu iz oblasti UX dizajna na popularnoj biznis platformi Clutch, kaže se u saopštenju.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!