Društvo

Sredstva iz oportuniteta za 130 projekata od javnog značaja

U ovoj godini će sredstvima iz oportuniteta u iznosu od 500 miliona dinara biti finansirano 130 projekata od javnog značaja, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić, koji je u Gerontološkom centru u Kruševcu prisustvovao prezentaciji projekta koji je na prošlogodišem Konkursu dobio sredstva.

Prezentaciji projekta su prisustvovali i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović i direktorka te ustanove Jelena Mijailović.

„Tek kada se dođe u ovakav objekat vidi se koliko su sredstva iz oportuniteta veoma bitna i koliko puno može da se postigne“, rekao je Ilić i pozvao sve koji imaju projekte od javnog interesa da učestvuju na narednom Konkursu.

On je istakao da je Ministarstvo pravde do sada sprovelo ukupno pet Javnih konkursa i da je na njima za projekte od javnog značaja izdvojeno više od dve milijarde dinara.

Ilić je naglasio da je i ove godine najviše sredstava izdvojeno za projekte iz oblasti zdravstva - 236.891,692 dinara, dok je projektima iz oblasti prosvete dodeljeno 162.775.139 dinara, projektima iz oblasti socijalne zaštite 41.395.651 dinara, iz oblasti kulture 31.431.776 dinara, a za projekte iz ostalih oblasti 27.505.742 dinara.

Ilić je najavio da će Ministarstvo pravde pokrenuti dva velika projekta u Kruševcu – izgradnju nove zgrade pravosudnih organa, u kojoj će bigi smešteno celokupno kruševačko pravosuđe, i izdradnju novog zatvora.

On je dodao da bi nova zgrada pravosudnih organa, površine 9.000 kvadratnih metara, trebalo da bude završena 2022. godine.

Gradonačelnica Kruševca zahvalila se Ministarstvu pravde na saradnji u realizaciji više veoma značajnih projekata iz oblasti zdravstva i obrazovanja, navodeći da će i ove godine sredstvima iz oportuniteta biti finansirano nekoliko projekata sa teritorije te opštine, u vrednosti od oko 4 miliona dinara.

Direktorka Gerontološkog centra rekla je da je ta ustanova u dva navrata dobila sredstva iz oportuniteta za realizaciju projekata.

Ona je istakla da je 2019. godine sredstvima u iznosu od 2,7 miliona dinara finansirano opremanje sale za fizioterapiju, što je korisnicima te ustanove od velikog značaja, budući da će u velikoj meri biti unapređenja njihova nega.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!