Saobraćaj i transport

Srbija prva u Evropi postaje deo Svetskog logističkog pasoša

Uz Svetski logistički pasoš Srbija postaje jedna od dvadeset zemalja na svetu i jedina zemlja u Evropi koja će moći da distribuira svoje proizvode po povoljnijim uslovima, istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom potpisivanja Memoranduma o razumevanju sa kompanijom DP World u okviru Ekspo 2020 u Dubaiju.

Memorandum o razumevanju kojim se omogućava pridruživanje Srbije mreži Svetskog logističkog pasoša (World logistic passport – WLP) potpisali su ispred Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, ispred Privredne komore Srbije predsednik Marko Čadež i generalni direktor mreže Svetskog logističkog pasoša Majk Baskarn.

,,Danas smo uradili jedan veliki posao za Srbiju i grad Novi Sad, nastavljamo da razvijamo vodnu infrastrukturu, ulažemo u vodni saobraćaj. Zahvaljujući današnjem Memorandumu o razumevanju kompanije iz Srbije će imati mnogo bolje logističke uslove da razvijaju svoje poslovanje. Svi znamo da je logistika osnova svakog biznisa, zahvaljujući ovom koraku mi ćemo omogućiti našim kompanijama da imaju mnogo manje troškove i da imaju mnogo veće tržište za svoje proizvode'' rekao je Momirović.

Pridruživanjem Srbije mreži Svetski logistički pasoš, srpske trgovinske i logističke kompanije će dobiti  pristup sektoru pogodnosti kod partnera ove mreže u Dubaiju, što će doprineti njihovoj većoj konkurentnosti, ekonomskoj otpornosti i globalnoj povezanosti.

,,Projekat DP World Svetski logistički pasoš omogućava srpskoj privredi smanjene troškove transporta i da brže stignu do tržišta sveta. Našim kompanijama obezbeđujemo jednu novu logističku liniju kojom mogu da skrate za osam do 10 dana vreme plasmana robe na tržišta Afrike, zemlje Zaliva, Azije i zemlje Bliskog Istoka’’ kazao je Čadež.

Dubai je jedna od najvećih platformi ove mreže, sa 18 lokalnih partnera poput DP World i Emirates Skycargo, koje trgovcima, špediterima i logističarima trenutno nude 80 pogodnosti, poput jeftinijeg i efikasnijeg robnog transporta.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!