Društvo

Srbija donira dodatnih 100.000 evra za razvoj vakcine protiv COVID-19

Na zajednički poziv predsednika Evropske komisije Ursule fon der Lajen i organizacije Global citizen, Vlada Republike Srbije donira dodatnih 100.000 evra za istraživanje i razvoj vakcine protiv COVID-19.

Donaciju je u ime Vlade Srbije najavila ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović na današnjem video samitu pod nazivom „Globalni cilj: Ujedinjeni za našu budućnost“ koji je inicirala predsednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Joksimović je tom prilikom podsetila da nakon nepuna 2 meseca od izuzetno uspešne međunarodne donatorske konferencije koja je održana 4. maja u okviru Globalnog odgovora na koronavirus, kada je Srbija donirala 2 miliona evra za razvoj vakcine, najavljujemo dodatnu pomoć u iznosu od 100.000 evra.

„U prethodnom periodu smo mnogo radili na oporavku naših privreda i na tome da osiguramo bezbednost naših građana. Posmatrajući stanje širom sveta, vidimo da ova pandemija nažalost nije blizu kraja, te je od ključnog značaja da ostanemo fokusirani i posvećeni“, rekla je Joksimović. Ona je naglasila da nas napori poput globalne kampanje „Ujedinjeni za našu budućnost“ kojoj se Srbija pridružila, podsećaju da nismo sami u toj borbi i da smo zajedno jači.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!