Finansijske usluge

“Square” menja ime

Platni div “Square” promeniće 10. decembra svoje korporativno ime u “Block”.

Ovaj potez dolazi u trenutku kada se “Square” širi van svog izvornog poslovanja čitača kreditnih kartica, s fokusom na nove tehnologije kao što je blokčejn.

Digitalna platna kompanija Džeka Dorsija saopštila je u objavi da novo ime, koje stupa na snagu 10. decembra, "priznaje rast kompanije" i stvara prostor za dalji rast".

Blokovim deonicama će se i dalje trgovati pod oznakom SQ na berzi u Njujorku.

"Izgradili smo brend “Square” za naš Seller posao, gde mu je i mesto. “Block” je novo ime, ali naša svrha ekonomskog osnaživanja ostaje ista. Bez obzira na to kako rastemo ili se menjamo, nastavićemo da gradimo alate za povećanje pristupa privredi", rekao je Dorsi, suosnivač i izvršni direktor, u izjavi, prenosi B92.

Dorsi je suosnivač “Square” od 2009. godine, kompanije sa fokusom na lična plaćanja i njegov istoimeni čitač kartica, a koji ljudima omogućava prihvatanje plaćanja kreditnim karticama na pametnom telefonu.

“Square”, sa sedištem u San Francisku, od tada je dodao peer-to-peer aplikaciju za digitalno bankarstvo i kreditiranje malih preduzeća, dobio je bankovnu licencu i počeo da nudi kriptovalute i trgovanje deonicama.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!