Projekti

Spoj istorijskog iskustva i savremenog modnog izraza

Šesto veče Perwoll Fashion Week-a publika je imala prilike da proširi svoja saznanja o Francuskoj modi kao i da prisustvuje otvaranju izložbe mladog i nadasve talentovanog fotografa pobednika BFW Instashot konkursa.

Specijalni gost Perwoll Fashion Week-a Xavier Chaumette, francuski istoričar mode, saradnik brojnih muzeja i profesor na prestižnim akademijama za modu, održao je u Francuskom institutu predavanje na temu savremene Francuske mode - izmedju nostalgije i revolucije. Xavier je istakao koliko je važno kulturno nasleđe kao inspiracija za specifični izraz umetnika. Gospodin Chaumette je predavač i istraživač u domenu istorije francuske mode, ovom prilikom govorio je o uticajima prošlosti na  francuski modni dizajn, fokusirajući se na procesu tzv. reciklaže istorije, koja savremeni izraz dovodi u poziciju blisku paradoksu - između nostalgije i  revolucije. 

Predavanje je održano na francuskom jeziku uz obezbeđen prevod na srpski, a moderirala ga je dr Ksenija Marković Božović.

Tendencija promocije neafirmisanih autora nastavljena je kroz izložbu fotografija ONE STEP FORWARD, Andreja Mihajlovića pobednika tradicionalnog konkursa BFW. Izložba je postavljena u Rajićeva Shopping Centru ispred atraktivnog prostora BFW Choice Pop Up Store-a i biće aktuelna do kraja Perwoll Fashion Week-a. Izložba ima za cilj da predstavi glamurozan svet mode i modnih revija iza scene. Fotografije mladog autora prikazuju kako izgledaju dan u backstage-u, manje poznati detalji i neispričane priče koje se odvijaju iza kulisa. Korišćenjem studijske rasvete u dinamičnom ambijentu backstage-a, fotografije oslikavaju odličan spoj uhvaćenih spontanih momenata sa studijskim kvalitetom fotografija. Andrejeve fotografije nose specifičnu umetničku atmosferu i otkrivaju jedan potpuno nov svet.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!