Prodaja

“Sony” kupuje većinski udeo u američkoj kompaniji EMI Music

Japanski elektronskli gigant “Sony” planira da za 2,3 milijarde dolara kupi još 60 odsto udela u izdavačkom preduzeću “EMI Music Publishing”, matičnoj kući diskografske kompanije Motaun i savremenih muzičara kao što su Kanje Vest, Ališa Kiz i Farel Vilijams. “

“Sony” već poseduje 30 odsto EMI-a, tako da će po okončanju kupovine 60-procentnog udela od kompanije “Mubadala Investment” postati većinski vlasnik sa udelom od 90 odsto, izjavio je glavni izvršni direktor “Sony”-a Kenićiro Jošida na konferenciji za novinare u Tokiju, prenosi agencija AP.

“EMI”, čije je sedište u Londonu, trenutno je u vlasništvu konzorcijuma na čijem je čelu “Sony”. To je jedna od najvećih izdavačkih kuća u svetu.

“Sony” već poseduje prava na 2,3 miliona muzičkih izdanja, uključujući katalog grupe “Bitls”.

Predsednik i direktor “Sony”-a” Keničiro Jošida rekao je da je veoma zadovoljan sporazumom i da je muzička industrija ponovo u usponu u poslednjih nekoliko godina zahvaljujući rastu servisa za “strimovanje” koji naplaćuju pretplatu.

Očekuje se da će “Sony” uskoro objaviti plan o udaljavanju od proizvodnje tehničkih uređaja radi većeg fokusiranja na pretplatničke servise sa zabavnim sadržajima.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!