Mobilni uređaji

Smartphone sa integrisanim walletom za kriptovalute

Kompanija “Sirin Labs” već neko vreme u saradnji sa “Foxconnom” razvija “Finney”, pametni telefon s high-end funkcijama, koji stavlja naglasak na blockchain.

Radi se uređaju, koji je prilagođen za izvođenje blockchain aplikacija i dolazi s integrisanim walletom za kriptovalute, koji je u potpunosti odvojen od Interneta što bi trebalo da osigura čuvanje kriptovaluta, prenosi Seebiz.

Što se tiče drugih funkcija, spominje se 6-inčni zaslon u 18:9 formatu s rezolucijom od 2160 x 1080 piksela (FHDplus), Snapdragon 845 čip s Adreno 630 grafikom, 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Sa zadnje strane nalazi se 12-megapikselna kamera s otvorom blende f/1.8, a s prednje strane 8-megapikselna selfie kamera.

Tu je i baterija s kapacitetom od 3000 mAh s podrškom za brzo punjenje, prema rečima proizvođača "vrlo sigurni" senzor otisaka prstiju, IP52 certifikat, koji označava da je uređaj zaštićen od kiše i podrška za Bluetooth 5.0 i NFC.

Finney odlikuju i neke sigurnosne funkcije, kao što je sigurna komunikacija putem elektronske pošte, poruka i VoIP-a, trofaktorska autentifikacija i sistem IPS (Intrusion Prevention System).

Na tržištu bi se trebao naći do kraja ove godine s cenom od 999 američkih dolara. Sirin Labsnavodno već ima oko 25 hiljada prednarudžbina za ovaj uređaj, a moguće ga je platiti i kriptovalutom kompanije Sirin Labs nazvanom Sirin Labs Tokens (SRN).

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!