Softver

Slovenačko-srpska firma uspela da prikupi 22,5 miliona dolara za 18 minuta

Jedna slovenačko-srpska kompanija nedavno je uspela da za svega 18 minuta prikupi 22,5 miliona dolara investicija.

U pitanju je firma “OriginTrail”, čiji je jedan od osnivača i suvlasnik Branimir Rakić, elektroinženjer iz Beograda. Reč je o startap-u, koji se bavi rešavanjem različitih problema sa podacima u lancima nabavke koristeći blokčejn, tehnologiju za koju su mnogi čuli zahvaljujući bitkoinu i ostalim kriptovalutama, a u čijoj je ona osnovi.

Važan datum za “OriginTrail” bio je 17. januar kada su na uspeli da inicijalnom ponudom (ICO) tokena prikupe 22,5 miliona dolara!

“Završili smo prodaju Trace tokena 17. januara za 18 minuta nakon što je prodaja počela, i prikupili smo vrednost od 22,5 miliona dolara u eterima (kriptovaluta, prim. aut.). Trace token je sredstvo kojim svi učesnici u ekosistemu imaju fer, tržišnu priliku da dobiju nadoknadu za svoje usluge i rad, bez centralnog autoriteta, koji uređuje cene i naplaćuje usluge medijacije. Naš Trace token ima upotrebu kao podsticaj za pružanje usluga OriginTrail protokola. On je suštinski kompenzacija za procesorsku snagu i memorijski prostor učesnicima u mreži koji pružaju funkcionalnost protokola”, izjavio je Branimir Rakić za “Blic”.

Kompanija je uspešno zauzela tržište Evropske unije, a Azija se, takođe, kao pokazala jedno od najpogodnijih tržišta za ovakvu vrstu proizvoda.

Osim Branimira Rakića, koji je iz Kruševca, suosnivači kompanije su i Tomaž Levak i Žiga Drev iz Slovenije, a počeli su zajedno da rade pre sedam godina. “OriginTrail” danas čini 15 članova ekipe, koji su većinom na dve lokacije: razvojni tim se nalazi u Beogradu, dok su biznis development i komunikacioni timovi u Ljubljani. Takođe, firma ima i projektnu kancelariju u Šangaju.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!