Projekti

Sleteo prvi avion s ruskom pomoći Srbiji

Prvi avion iljušin s ruskom pomoći za Srbiju sleteo je na aerodrom u Batajnici.

Avion koji donosi medicinsku pomoć sačekala je premijerka Ana Brnabić, ali i ministar Aleksandar Vulin.Sa njima je i ambasador Rusije Bocan Harčenko.

U svom obraćanju ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko je istakao: "Najvažnije što želim da naglasim je ljudski faktor. Tu su ruski profesionalci koji žele da pomognu srpskom narodu, bez obzira na rizik. Siguran sam da pomoć dolazi na vreme i da će doprineti da situacije krene nabolje".

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zahvalila se svima koji su iz Rusije došli u Srbiju. Ona je rekla da Srbiji predstoji teška borba narednih nedelja i da je ovo veoma značajna pomoć za Srbiju.

"Došli ste na dan kada se plašim da smo ušli u eksponencijalni rast. Hvala što ste došli sa posebnim jedinicama za protivbiološku i protivhemijsku odbranu, sa motornim vozilima za dezinfekciju, kontejnerima za medicinsku opremu. Hvala što ste došli da pružite podršku kako materijalnu tako i mentalnu", kazala je premijerka.

Brnabićeva je kazala i da je reč o partnerskoj pomoći koju Ruska Federacija pruža još nekoliko zemalja sveta, i ukazala da je svet u ovoj borbi postao mesto u kojem je partnerstvo i zajedništvo važno.

"Imamo sve što nam treba da pobedimo, naše partnere, saradnike iz celog sveta. Ovo je jedan od deset aviona koji šalje predsednik Rusije Vladimir Putin. Imamo opremu, odlične lekare, medicinske sestre, naučnike, laboratorije ", naglasila je Brnabićeva.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!