Razvoj

SKUP "INVESTIRANJE U ISTOČNU HRVATSKU - OKVIR, MOGUĆNOSTI I POTENCIJALI" - 31.10.

Privredna komora Srbije u saradnji sa Zajedničkim većem opština - Vukovar organizuje skup "Investiranje u istočnu Hrvatsku - okvir, mogućnosti i potencijali" sa ciljem unapređenja privredne saradnje kompanija iz Republike Srbije i Republike Hrvatske.

U plenarnom delu skupa prisutnima će se obratiti savetnik predsednika Privredne komore Srbije Miroslav Miletić, predsednik Zajedničkog veća opština - Vukovar Srđan Jeremić i državna sekretarka Ministarstva  za regionalni razvoj i fondove EU Vlade Republike Hrvatske Spomenka Đurić.

U radnom delu skupa biće održana sesija "Prezentacija potencijala za ulaganja u lokalne samouprave iz istočne Hrvatske" u kome će načelnici opština i gradova iz istočne Hrvatske - Vukovar, Beli Manastir, Borovo, Erdut, Jagodnjak, Markušica, Negoslavci, Trpinja i Šodolovci - predstaviti investicione mogućnosti za ulaganja u lokalnim samoupravama istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema. 

U drugom delu skupa biće predstavljena iskustva u poslovanju kompanija iz Hrvatske u Srbiji, kao i iskustva u poslovanju "Industrije mesa Matijević" u Hrvatskoj.

U završnom delu programa biće predstavljene perspektive za saradnju u okviru korišćenja sredstava iz EU programa između Srbije i Hrvatske, i upriličena diskusija privrednika i nadležnih institucija.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!