Energetika

SKUP "INDUSTRIJSKI POTROŠAČI NA TRŽIŠTU ELEKTRIČNE ENERGIJE U SRBIJI" - 31.10.

Republika Srbija kao potpisnica Ugovora o energetskoj zajednici Jugoistočne Evrope, obavezala se u okviru usklađivanja pravnog sistema u procesu pridruživanja Evropskoj uniji da uspostavi tržište električne energije koje će funkcionisati po standardima i pravilima tržišta električne energije EU.

Sa željom da se unapredi poslovanje privrednih društva u tom sektoru, SEEPEX a.d. Beograd i Privredna komora Srbije organizuju specijalistički skup da bi se predstavili primeri dobre prakse, unapredila znanja kompanija kao i postojeći i/ili novi modeli u snabdevanju električnom energijom najvećih industrijskih potrošača.

Prisutnima će se obratiti Miloš Mladenović, izvršni direktor SEEPEX i Miroslav Lutovac, direktor Sektora industrije PKS.

Cilj liberalizacije jeste povećanje efikasnosti elektroenergetskih sistema, mogućnost izbora snabdevača, niže cene, više standarde usluga, unapređenje sigurnosti i bezbednosti snabdevanja, a kao konačni rezultat podizanje konkurentnosti privrede. Industrijski potrošači u tom procesu imaju ključnu ulogu

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!