Razvoj

Siren – prvo digitalno biće

„Zdravo, ja sam Siren, i ja sam digitalno ljudsko biće,“ nije rečenica koju možemo da čujemo svakog dana. Ipak, zahvaljujući kompaniji Epic Games, to je postalo moguće.

Siren je prvo digitalno biće, koje je plod saradnje nekoliko gejmerskih kompanija – Vicon, Cubic Motion, 3Lateral i Tencent. Najzanimljivije u vezi sa ovom predstavnicom nove digitalne rase je to što oživljava uz pomoć softvera kompanije Vicon, koji beleži njene pokrete, te ih emituje u realnom vremenu, a u okviru Unreal Engine projekta.

Epic Games je još 2016. godine predstavila tehnologiju koja beleži pokrete u realnom vremenu, a sada planira da uz pomoć te tehnologije digitalna ljudska bića, koja isto tako postoje u realnom vremenu, podigne na novi nivo. Siren tako predstavlja uverljivu digitalnu ličnost koja je kreirana po ugledu na kinesku glumicu Bingjie Jiang, a iz kompanije kažu da ona predstavlja tek početak. Tako ova tehnologija implicira nove poteze u okviru gejmerske industrije, ali i drugih oblasti – poput filma, te marketinških kampanja. Tako u bliskoj budućnosti glumci neće morati da se pojavljuju na svakom snimanju, budući da će digitalni dubleri moći da glume umesto njih.

I sama Siren je već naučila sve o svom postanku, te je tu priču podelila u okviru videa koji je brzo postao viralan na društvenim mrežama. Nazivaju je najnaprednijom CGI (Computer-generated imagery) verzijom do sada, te i ona govori o tome kako je kreirana da bi se preispitale ideje o tome šta sve jedno sintetičko ljudsko biće može da postane.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!