Žensko preduzetništvo

Simanić: PKS snažno podržava žensko preduzetništvo

U Privrednoj komori Srbije održana je interaktivna radionica za žene u biznisu. Pozdravljajući preduzetnice direktorka Sektora za preduzetništvo PKS-a Branislava Simanić je istakla da ta institucija snažno podržava žene preduzetnice i da je spremna da im pruži svaku vrstu pomoći.

“Vlada Srbije, zajedno sa Privrednom komorom Srbije, snažno podržava preduzetništvo. Nakon usvajanja Strategije za razvoj malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i konkurentnosti za period od 2015-2020. godine, Vlada je 2016. godinu proglasila za “Godinu preduzetništva”, kao i narednih deset godina za “Deceniju preduzetništva”. Upravo iz tih razloga Sektor za preduzetništvo PKS daje snažnu podršku posebno ženama preduzetnicama. Organizuju se različite besplatne radionice, s ciljem edukacije i umrežavanja preduzetnica, kao i njihove promocije”, naglasila je Simanić.

Ona je najavila formiranje sekcije za žensko preduzetništvo u okviru Privredne komore Srbije, gde će žene preduzetnice imati priliku da uzmu aktivno učešće u cilju unapređenja uslova za poslovanje. “Mi imamo formirane radne grupe sa svim nadležnim ministarstvima što omogućava da se realizuju inicijative za razvoj preduzetništva”, dodala je Simanić.

 

U prvom delu radionice pod nazivom”Otvorena vrata Sektora za preduzetništvo” preduzetnice su imale mogućnost da ukratko predstave svoj biznis i ukažu na neke od problema sa kojima se suočavaju u poslovanju.  

Drugi deo radionice pod nazivom “PKS odgovara na zahteve preduzetnica” bio je posvećen razradi konkretne ideje, koje su preduzetnice predložile. Naime, pojedine preduzetnice su dale predlog da bi PKS mogla da podrži njihov rad tako što bi organizovala panel diskusiju sa Category managerima iz velikih poslovnih sistema, koji bi približili način rada i kriterijume za ulazak proizvoda malih preduzetnika na police velikih prodajnih lanaca. Preduzetnicama su se obratile Jelena Šolaja iz kompanije “Tehnomanija” i Jelena Anđelić iz kompanije JYSK, koje su im prenele iskustva iz rada u velikim sistemima

U trećem delu radionice pod nazivom ”PKS podržava stručno osnaživanje Preduzetnica” Biljana Lazarević, senior consultant Casa Forte je održala predavanje: Kako napisati Biznis plan za interne i eksterne potrebe? Na taj način su preduzetnice dobile stručnu pomoć, koja je dragocena za obavljanje redovnog poslovanja.  

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!