Industrija

"Siemens” pravi prvi tramvaj u Kragujevcu sledeće godine

U industrijskom kompleksu MIND park kod Kragujevca otvorena je prva fabrika, AMM, koja posluje u okviru MIND grupe. Fabrika se prostire na oko 8.000 kvadratnih metara, a i u njoj će se proizvoditi delovi za šinska vozila.

Vrpcu su presekli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i vlasnik kompanije MIND Real Estate Bratislav Milanović, a svečanosti je prisustvovala i premijerka Ana Brnabić.

Industrijski kompleks MIND park, proglašen od Vlade Republike Srbije kao projekat od nacionalnog značaja, obezbediće i kapacitete za razvoj inovativnih rešenja, ne samo u industriji šinskih vozila, već i drugih industrijskih grana visokih tehnologija. Investitor kompleksa je kompanija MIND Real Estate u vlasništvu Bratislava Milanovića, prenosi B92.

U okviru industrijske zone naredne godine biće otvorena i proizvodna hala nemačkog "Siemensa", koji od februara posluje u Kragujevcu. Milanović je najavio da će “Siemens” napraviti prvi tramvaj sledeće godine.

U sklopu parka, u toku je izgradnja industrijske zone, gde će, sem fabrika za obradu i izradu delova karoserije, biti smeštene i sve potrebne službe za podršku, uključujući lakirnicu, nabavku, logistiku, ljudske resurse, IT, kao i javnih službi, što će prema rečima investitora, omogućiti da se ceo lanac proizvodnje do finalnog proizvoda odvija na istoj lokaciji.

Planirana je i izgradnja polikliničko-dijagnostičkog centra sa najsavremenijom "Siemens" opremom, kao i propratnih sadržaja, uključujući kantinu, dečje obdanište i sportski centar.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!