Predstavljamo

Savez ekonomista Srbije nagradio Miodraga Kostića

Ugledni privrednik i predsednik MK Grupe Miodrag Kostić i bivši savezni ministar finansija i profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Jovan Ranković, dobitnici su Povelje za izuzetnost, nagrade koje Savez ekonomista Srbije tradicionalno dodeljuje istaknutim ličnostima srpske ekonomske i političke scene.

U prisustvu laureata iz prethodnih godina, Miodragu Kostiću je dodeljeno priznanje za izuzetan doprinos u oblasti poslovne ekonomije i menadžmenta, dok je  Jovanu Rankoviću uručeno priznanje za izuzetan doprinos u oblasti ekonomske teorije i politike.

Zahvaljujući na priznanju, Miodrag Kostić je istakao da mu je posebno drago što je baš on ove godine prepoznat kao kreator dobrog poslovnog okruženja.

"Imajući u vidu dobitnike povolje prethodnih godina, svakako da mi imponuje ovo priznanje, kako za mene lično, tako i za zaposlene u kompaniji koju predvodim više od 30 godina. Nagrade poput ove prijaju, ali vas i obavezuju da budete još bolji. Ponosan sam što je kompanija MK Group danas najsnažniji holding u Srbiji jer svojim radom i poslovnim rezultatima unapređujemo ekonomiju naše zemlje", izjavio je Miodrag Kostić.

Svečani skup upriličen je povodom 70 godina postojanja Saveza ekonomista Srbije u Biblioteci „Nikola Pašić“ na Ekonomskom institutu u Beogradu, a proslavi su prisustvovali ugledni privrednici.

Počev od 2010. godine SES dodeljuje Povelje za izuzetnost velikanima srpske ekonomske i privredne scene. U proteklom periodu Povelja za izuzetan doprinos u oblasti ekonomske teorije dodeljena je: prof. Ljubomir Madžar, prof. Ljubiši Adamoviću, prof. Nikoli Stevanoviću, prof. Pavlu Petroviću i prof. Juriju Bajecu, gosn. Dušanu Vujoviću i prof. Miroljubu Labusu dok je Povelja za izuzetan doprinos u oblasti poslovne ekonomije i menadžmenta uručena: Nikoli Pavičiću, Dragoljubu Vukadinoviću, Slobodanu Petroviću, prof. Momčilu Milisavljeviću, Radetu Svilaru, Mići Mićiću i Miodragu Babiću.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!