Razvoj

SAS preuzeo kompaniju Boemska sa centrom za istraživanje i razvoj u Srbiji

Akvizicija će omogućiti ubrzanu integraciju veštačke inteligencije u Cloud okruženje, smanjenje troškova i bolju prenosivost modela.

SAS, globalni lider u analitici, preuzeo je kompaniju Boemska, specijalizovanu za razvoj low-code/no-code aplikacija i upravljanje analitičkim procesima na SAS platformi. Akvizicija dodatno unapređuje SAS platformu raznovrsnim setom mogućnosti koje su u skladu sa misijom SAS-a da podrži analitički ciklus i olakša migraciju korisnika u Cloud.

Imovina i poslovanje kompanije Boemska, male tehnološke kompanije sa sedištem u Velikoj Britaniji i centrom za istraživanje i razvoj u Srbiji, biće integrisani u SAS. Boemska je dugogodišnji tehnološki partner, čiji su globalni klijenti korisnici SAS-a u oblasti finansijskih usluga, zdravstvnoj zaštiti i transportu.

„Uzbuđeni smo što ćemo se pridružiti SAS porodici i pomoći da preusmerimo kupce u Cloud na efikasan način, ali što ćemo doneti i druge koristi klijentima“, rekao je Nikola Marković, direktor tehnološke kompanije Boemska. „Radujemo se saradnji na kreiranju prenosivih i nezahtevnih okruženja za analitiku i modele, istovremeno poboljšavajući mogućnost migracije u Cloud okruženje“.

Tržište se ubrzano razvija i zahteva neprekidne inovacije tehnoloških kompanija. Preduzeća traže inteligentna rešenja kako bi ubrzala i uspešno migrirala svoje podatke i procese u Cloud. Boemska integriše SAS analitiku sa aplikacijama u Cloud-u, omogućavajući brzu analitiku i rad modela.

„SAS je odlučan da učini AI i analitiku dostupnim svima, bilo gde da se nalaze“, rekao je izvršni potpredsednik i glavni tehnološki direktor SAS-a Brajan Haris. „U prethodnom periodu smo transformisali način na koji kreiramo i isporučujemo softver inovacijama na našem rešenju SAS Viya, kao i partnerstvom sa Microsoftom, ali smo unapredili i brzinu i način na koji klijenti mogu postići svoje ciljeve“.

SAS je decenijama posvećen inovacijama usmerenim na klijente i podržava široko usvajanje analitike za pokretanje inicijativa u oblasti digitalne transformacije. Tehnologija kompanije Boemska biće integrisana u platformu SAS Viya tokom narednih meseci, kako bi omogućila klijentima konkurentsku prednost u sferi integracije analitike i primene u Cloud okruženju.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!