Industrija

“Samsung” pored pametnih telefona, ulaže u sektor samovozećih automobila

Kompanija “Samsung Elektroniks” saopštio je da će investirati 75 miliona evra u austrijsku kompaniju "TTTech", sa sedištem u Beču. Ova kompanija se bavi razvojem tehnologija autonomne vožnje i bezbednog upravljanja za automobile “Audi”-a i drugih proizvođača.

Novo ulaganje “Samsunga” u sektor autonomnih vozila dolazi nakon što je južnokorejska kompanija završila akviziciju “Harman”-a, koji se bavi proizvodnjom automobilskih navigacionih sistema i tehnologija za komunikaciju vozila jednog sa drugim, kao i infrastrukturom, izveštava agencija AP.  “Samsung” je najavio da je u “Harman”-u osnovao poslovnu jedinicu za nadgledanje autonomne vožnje.

Ulaganje “Samsung”-a u "TTTech" je prvo iz fonda vrednog 300 miliona dolara, koji je namenjen razvoju njegovih tehnologija autonomne vožnje. Iz kompanije kažu da će fond investirati i u automobilske startapove.

“Samsung” je najveći proizvođač memorijskih čipova i pametnih telefona na svetu. Kompanija ne proizvodi vozila niti poseduje automobilsku kompaniju, ali je dobila dozvole za poslovanje u sektoru samovozećih automobila u Južnoj Koreji i Kaliforniji za testiranje softvera i hardvera za autonomne automobile.

Izvor: Tanjug

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!