Saobraćaj i transport

SAD zabranile letove iz EU

Američki predsednik Donald Tramp privremeno je obustavio putovanja iz Evrope u SAD na 30 dana, izuzev iz Velike Britanije.

Zabrana putovanja, koja stupa na snagu u petak u pomoć, ne primenjuje se na Veliku Britaniju, niti na Amerikance koji prolaze "odgovarajuće provere".

U SAD je do sada stradalo 37 osoba, dok je 1.281 zaražena.

Tramp je potpisao predsedničku proklamaciju, kojom se suspenduje ulazak u zemlju većine stranih državljana koji su bili u određenim evropskim zemljama u bilo kojem trenutku tokom perioda od 14 dana pre njihovog planiranog dolaska u SAD.

Kako je saopštio vršilac dužnosti sekretara za unutrašnju bezbednost Čed Vulf, to su zemljke Šengen zone: Austrija, Belgija, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Nemačka, Grčka, Mađarska, Island, Italija, Letonija, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Malta, Holandija, Norveška, Poljska, Portugal, Slovacka, Slovenija, Španija, Švedska i Švajcarska, prenosi B92.

Zabrana se ne odnosi na osobe sa dozvolom trajnog boravka u SAD (nosioce takozvane "zelene karte"), najbliže članove porodice američkih državljana i još nekih pojedinaca, koji su imenovani u proklamaciji.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!