Saobraćaj i transport

"Ryanair" od kraja marta ukida let na relaciji Niš-Dizeldorf

Avio kompanija "Ryanair" obustaviće 31. marta letove na relaciji Niš-Dizeldorf, potvrđeno je agenciji Beta u toj irskoj lou kost kompaniji.

"Nakon komercijalnog i operativnog ispitivanja i analize, linija između Niša i Dizeldorfa je otkazana za letnju sezonu 2019. godine. Korisnici usluga niškog aerodroma mogu koristiti druge letove naše kompanije do Berlina, Bratislave, Milana, Bergama i Stokholma", saopštili su u menadžmentu "Ryanaira" za Evropu.

"Ryanair" je od 4. novembra ove godine liniju Niš-Dizeldorf već redukovao i umesto dva puta nedeljno, njegovi avioni lete na toj liniji jednom nedeljno.

Odluku o redukciji irska kompanija obrazložila je štrajkovima zaposlenih, većim troškovima usled otkazanih letova i poskupljenjem nafte.

Pre "Ryanaira", avio kompanija "Wizz Air" najavila je da će početkom januara ukinuti letove od Niša do Malmea, uz obrazloženje da su avioni na toj relaciji nedovoljno popunjeni.

Međutim, zaposleni u niškom aerodromu, koji žele da ostanu anonimni, kazali su da je popunjenost aviona do Malmea i do Dizeldorfa više nego odlična.

Povodom najave ukidanja letova do Dizeldorfa, u Javnom preduzeću Aerodrom Niš, kazali su agenciji Beta da je odluka o uspostavljanju ili ukidanju neke avio linije "legitimno pravo avio kompanije" i na nju aerodrom ne može da utiče.

Poskupljenje cene avio goriva, dodali su nadležni u niškom aerodromu, u nekoj meri uticalo je na to da avio kompanije primene ekonomičniju strategiju poslovanja i usporilo odluku o uvođenju novih linija.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!