Saobraćaj i transport

“Ryanair” ima ogroman gubitak

Najveći evropski niskobudžetni vazduhoplovni prevoznik “Ryanair” prvo ovogodišnje tromesečje zaključio je s gubitkom od 273 miliona evra.

Razlog tome je činjenica da je koronavirus nastavio da pustoši njegovo poslovanje.

Irska kompanija je u prvom tromesečju prevezla 8,1 milion putnika, u odnosu na 500.000 u istom razdoblju lane, no, rezultati su porazniji nego u prvom tromesečju 2020, koje je kompanija zaključila sa 185 miliona evra gubitka, prenosi B92.

"Na osnovu trenutnih rezervacija očekujemo porast prometa s više od pet miliona u junu na gotovo devet miliona u julu, te preko 10 miliona u avgustu, sve dok u Evropi ne bude daljih prepreka vezanih za kovid 19", saopštila je kompanija.

Ipak, irski vazduhoplovni prevoznik saopštio je kako očekuje da će u svojoj finansijskoj godini do kraja marta 2022. prevesti između 90 i 100 miliona putnika, čime je povećao raniju prognozu od 80 do 100 miliona.

Irska kompanija je saopštila kako i dalje ne može dati značajnu prognozu dobiti za finansijsku godinu do kraja marta 2022. godine. I dalje je u pregovorima s Boingom o narudžbini vazduhoplova MAX 10 za isporuku od 2026. Kompanija bi mogla postići dogovor krajem godine, no, samo bude li cena prihvatljiva.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!