Razvoj

Ruska kompanija “Alrosa” prodala dijamante za 9,6 miliona dolara

Ruski proizvođač dijamanata “Alrosa” prodao je na aukciji u Izraelu 92 velika nebrušena dijamanta za 9,6 miliona dolara, preneli su ruski mediji saopštenje kompanije.

“Alrosa” je na prvoj ovogodišnjoj aukciji ponudila dijamante od po 10,8 karata, prenosi ruska agencija TASS. Ukupna je težina dijamanata iznosila 1.570 karata.

Aukcija je održana u Tel Avivu, a na njoj su učestvovale kompanije iz Izraela, Rusije, Hong Konga, Belgije, Indije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i SAD. Ukupni prihod od aukcije dijamanata iznosio je 9,6 miliona dolara, navodi se u saopštenju ruske kompanije. „Aukcija u Izraelu prva je u našem (ovogodišnjem) rasporedu i zadovoljni smo njenim rezultatima", izjavio je član uprave i direktor prodaje Jevgenij Agurejev. “Do kraja godine planiramo održati još pet aukcija”, dodao je Agurejev, prenosi Seebiz.

"Ujedno nastavljamo s analizom stanja na globalnom tržištu dijamanata. Uočavamo određene teškoće s potražnjom, ali očekujemo oporavak u sledeća dva meseca", naglasio je. Prošle godine ruska kompanija je u Izraelu održala šest aukcija nebrušenih velikih dijamanata. Njeni prihodi su u 2018. godini iznosili gotovo 90 miliona dolara, prenosi ruska novinska agencija.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!