Finansijske usluge

Roboti menjaju 18.000 radnika “Deutsche Bank”

“Deutsche Bank” je rasporedila armiju "robota" koja bi joj omogućila da ukine hiljade radnih mesta, dok nemački zajmodavac kreće u restrukturiranje svog poslovanja.

Tim potezom “Deutsche Bank” planira da uštedi milione dolara, a on dolazi nakon što je Kristian Seving, izvršni direktor, letos objavio da banka planira da ukine 18.000 radnih mesta kao deo najdrastičnijeg remonta u 149-godišnjoj istoriji kompanije.

Banka ima za cilj automatizaciju velikih sektora kroz projekat nazvan "Operacije 4.0" - naklonost nemačke vlade visokotehnološkoj strategiji Industrije 4.0 za automatizaciju proizvodnog sektora u zemlji. bankaa ima cilj uštede u iznosu od 6 milijardi evra u naredne tri godine.

Mark Metjus, šef operacija korporativne i investicione banke, rekao je da je upotreba robota, što podrazumeva algoritme koji automatizuju procese u pozadini "masovno povećala produktivnost" i omogućila joj "preraspodelu kapaciteta", prenosi B92.

“Deutsche Bank” je do sada koristila botove za obradu pet miliona transakcija u svojoj korporativnoj banci i izvršila 3,4 miliona čekova unutar svoje investicione banke. Uštedeli su oko 680.000 sati ručnog rada, rekao je Metjus.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!