Predstavljamo

Restoran okružen ribama

Najlepši podvodni internacionalni restoran se nalazi na Maldivima, na ostrvu Rangali i naziva se Ita (Ithaa).

Restoran Ithaa je spušten pet metara ispod površine vode, tako da okruženi morskom florom i faunom uživate ujedno u gastronomskom i vizuelnom iskustvu.

Smešten na Maldivima, kao deo Rangali Island Resort-a, prvi podvodni restoran “Ita” (što u prevodu znači “Biser”) nalazi se pet metara ispod površine Indijskog okeana. Dizajnirala ga je arhitektonska firma MJ Murphy iz Oklenda, dok je prozirna kupola delo Fitzroy Engineering kompanije, a izrada ovog projekta trajala je skoro godinu dana.

Ovaj impozantni objekat u potpunosti je okružen staklom, pa je gostima priređen ugođaj kao u morskom akvarijumu. Na meniju ovog restorana je pre svega morska hrana, ali i kulinarski biseri evropske kuhinje. Spoj vrhunske hrane i panoramskog pogleda na podvodni svet Indijskog okeana, za svakog gosta će biti nezaboravno i nesvakidašnje iskustvo. Upravo zbog ovih kvaliteta, Daily Mail je restoranu Ithaa 2014. godine dodelio titulu Najlepšeg restorana sveta.

Još da kažemo da se do restorana dolazi preko spiralnog stepeništa, koje kreće s površinske strukture i dugačko je 13 metara. Hrana se pripreme na površni, a zatim se doprema u unutrašnjost ovog jedinstvenog podvodnog ugostiteljskog objekta. Restoran može da smesti svega 14 gostiju istovremeno, a nudi i mogućnost organizacije svadbenih prijema i do 20-ak ljudi. Ono što je jedina mana ovog predivnog restorana je njegov životni vek, koji se procenjuje na još svega par godina. 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!