Prodaja

“Renault” zabeležio rast prodaje od 10 odsto

Francuski proizvođač automobila “Renault” saopštio je da je prodao rekordnih 1,9 miliona vozila u prvih šest meseci 2017. godine. Ovakav rast je zabeležen zahvaljujući eksplozivnom rastu prodaje u azijsko-pacifičkom regionu.

"Postavili smo novi rekord sa preko 1,88 miliona prodatih vozila u šestomesečnom periodu. Obim prodaje i tržišni udeo povećan je kod svih naših brendova i u svim regionima", izjavio je šef prodaje i marketinga, Tijeri Koskas, prenosi agencija Frans pres.

Ostvarena prodaja je za 10,4 odsto veća u poređenju sa istim periodom prošle godine i znatno je nadmašila rast ukupnog tržišta od 2,6 procenata.
Kao rezultat toga, tržišni udeo “Renault”-a je povećan za 0,3 odsto na 4,1 procenat.

Svi brendovi francuske automobilske grupe – “Renault”, “Dačija”, “Renault Samsung Motors” i “Lada” - ostvarili su podjednako rast obima prodaje i tržišnog udela.
Najveći skok prodaje od 50,5 procenata zabeležen je u azijsko-pacifičkom regionu, čemu je doprinela duplirana prodaja u Iranu.

Što se tiče izgleda do kraja godine, “Renault” je potvrdio ciljeve za 2017. godinu, pri čemu očekuje povećanje obima prodaje i tržišnog udela i u Evropi, i van starog kontinenta. Kompanija cilja rast obima prodaje između 1,5 i 2,5 odsto na globalnom nivou i od dva odsto na evropskom i francuskom tržištu, prenosi francuska agencija.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!