Saobraćaj i transport

Rekonstruisan put na Tari

Državni sekretar Ministarstva privrede Darko Mitrović obišao je rekonstruisani put dužine 2.200 metara na deonici „Vidikovac – Barski do“ koji vodi ka vidikovcu Osluša na Tari.

Mitrović je naglasio da je deonica puta ka vidikovcu Osluša na Tari važna kako za meštane tako i za turiste koji posećuju ovaj kraj, i dodao da će Ministarstvo privrede i u narednom periodu nastaviti da ulaže u infrastrukturne projekte koji olakšavaju život građanima.

Ministarstvo priprema poziv za budžetsku 2023. godinu za lokalne samouprave koje će moći da konkurišu sa infrastrukturnim projektima koji obezbeđuju unapređenje privrednog ambijenta i turističkih potencijala, poručio je Mitrović.

Rekonstrukciju deonice puta od izuzetnog turističkog značaja finansiralo je Ministarstvo privrede, a opština Bajina Bašta platila je PDV na ukupan iznos radova.

Za finansiranje radova Ministarstvo privrede izdvojilo je 33.715.908 dinara, a primopredaja radova izvršena je 15. decembra.

U periodu od 2015. do 2022. godine u opštini Bajina Bašta završena je realizacija šest infrastrukturnih projekata ukupne vrednosti 224.444.918 dinara, od čega je učešće Ministarstva privrede 100.416.368 dinara, dok ostatak predstavlja učešće opštine.

Obilasku rekonstruisanog puta prisustvovala je predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić.

Autor fotografija: Dušan Mićić

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!