Društvo

Raspisani konkursi za dodelu sredstava u oblasti javnog informisanja

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je devet konkursa u oblasti javnog informisanja za 2020. godinu za koje je opredeljeno 274 miliona dinara.

Konkursi, koji traju do 10. januara 2020. godine, raspisani su radi pružanja finansijske podrške medijskim sadržajima koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja, kao i  za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda.

Pravo učešća imaju izdavači čiji je medij upisan u Registar medija koji se vodi u Agenciji za privredne registre u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Takođe, pravo učešća imaju i pravna lica, odnosno preduzetnici koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja, a koji prilože dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija.

Odluke o raspodeli sredstava biće donete najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

Ministarstvo kulture i informisanja poziva novinarska i medijska udruženja, koja su registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja konkursa, da predlože članove konkursnih komisija kao i medijske stručnjake zainteresovane za učešće u radu komisija da  pisanim putem dostave svoje predloge.

Detaljne informacije i potrebni formulari nalaze se na linku: http://www.kultura.gov.rs/cyr/konkursi.

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!