Industrija

Radnici „Volkswagena” protiv nove fabrike u jugoistočnoj Evropi

Radnički savet kompanije “Volkswagen” izjasnio se protiv novog pogona u jugoistočnoj Evropi. “Volkswagen” planira izgradnju novog proizvodnog pogona jugoistočnoj Evropi, za koji se bori više zemalja.

Prema pisanju nemačkog dnevnika „Bild am Zontag”, Radnički savet će na sednici Nadzornog odbora na proleće glasati protiv ovog projekta. Radnički savet smatra da ne postoji potreba za investicijom od više od milijardu evra.

To telo, koje zastupa zaposlene u kompaniji, mišljenja je da postojeći proizvodni pogoni u Evropi nisu u potpunosti iskorišćeni. Prema „Bildu”, koji se poziva na interne dokumente, “Volkswagen” analizira 10 lokacija u Rumuniji, Srbiji, Bugarskoj i Turskoj za izgradnju novog pogona.

Plan je da se otvori novi pogon u kojem bi od 2022. trebalo da krene proizvodnja. Prema ranijim navodima, taj novi pogon trebalo bi da proizvodi 350.000 vozila godišnje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u više navrata pomenuo je mogućnost dolaska velikog investitora u Srbiju, čije ulaganje bi bilo više od milijardu evra, a mediji su navodili da se radi o “Volkswagenu”, prenosi RTV.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!