Društvo

Putin: Severna Koreja će napraviti nuklearnu katastrofu

Predsednik Rusije, Vladimir Putin je danas na samitu BRIKS-a govorio o opasnostima koje nosi sukob sa Severnom Korejom i komentarisao poteze američkog predsednika Donalda Trampa.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da "vojna histerija oko Severne Koreje može voditi ka planetarnoj katastrofi i gubitku velikog broja života".

"Pjongjang neće odustati od svog vojnog programa pod pritiskom sankcija i vojnih pretnji. Severna Koreja je odabrala da se konfrontira sa svetom, pa uspešno razvija nuklearno naoružanje.Oni će jesti travu, ali svoj program neće zaustaviti sve dok se ne osećaju sigurnim. Šta može vratiti i obnoviti sigurnost? Obnova međunarodnog prava", rekao je Putin.

Putin se uzdržao od kritika na račun predsednika SAD Donalda Trampa. Na konferenciji za novinare u Sjamenu, gde učestvuje na samitu BRIKS-a, Putin nije želeo da odgovori na pitanje da li je razočaran u Trampa niti da li misli da je američki predsednik "naivan".

Predsednik Rusije najavio je da bi mogao da naredi da dodatnih 155 američkih diplomata napusti Rusiju, kao odgovor na sankcije Vašingtona u vezi sa ukrajinskom krizom.

Vašingtonu je u julu poručeno da smanji broj svojih diplomata u Rusiji sa 755 na 455, što odgovara broju ruskih diplomata koji borave u SAD. Međutim, Putin je danas objasnio da od 455 ruskih diplomata u SAD njih 155 rade pri misiji UN tako da bi broj američkih predstavnika u Rusiji trebalo smanjiti za dodatnih 155.

 

Izvor: N1

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!