Društvo

Pucnjava u sedištu YouTube-a

Jedna žena ranila je tri osobe u sedištu YouTube-a u San Brunu, mestu južno od San Franciska, nakon čega je, kako se sumnja, izvršila samoubistvo, saopštili su zvaničnici, prenosi CNN.

Šerif policije San Bruna je izjavio da je osumnjičena pronađena na licu mesta, i da je, kako se sumnja, samoubistvo izvršila pištoljem. Za sada se zna malo, njeni motivi nisu poznati, istraga je tek započeta, dodao je.

CNN javlja da se veruje da je osoba koja je pucala znala bar jednu od tri koje su povređene.

Iz bolnice u San Francisku navode da su primili tri osobe od kojih je jedna u kritičnom stanju. Kažu da je u kritičnom stanju muškarac star 36 godina, da je žena od  32 godine u ozbiljnom stanju, i da još jedna ranjena devojka ima 27 godina. Četvrta osoba za koju je policija prethodno rekla da je transportovana u bolnicu, povredila je članak u begu nakon pucnjave. 

CNN prenosi, pozivajući se na očevice, da je "jedna žena pucala u vreme ručka na određenu osobu" u bašti restorana za zaposlene Jutjuba. Policija je u prvom momentu objavila da "odgovara na pozive" da se u sedištu YouTube-a nalazi aktivni napadač, a građane je zamolila da izbegavaju tu oblast. Okolne ulice su odmah zatvorene.

Zaposleni su na tviteru pisali da su ljudi bili u panici. Neki od njih navode da su u početku pomislili, kad su videli da mnogi trče hodnicima, da je u pitanju zemljotres. Sedište je nadletao helikopter.

Predsednik SAD Donald Tramp se oglasio na Tviteru, poručivši da su njegove molitve i misli uz sve koji su bili uključeni u ovaj događaj. Zahvalio se policiji i hitnim službama na brzoj reakciji.

Na Tviteru se oglasio i generalni direktor Apple-a Tim Kuk koji, u ime svojih zaposlenih, uputio podršku timu YouTube-a i Google-a. Dodao je da saosećaju s njima, naročito sa žrtvama i njihovim porodicama.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!