Projekti

Prvi ručno tkani bilbord ušao u finale prestižnog Festivala globalnih medija

Kampanja za prvi ručno pleteni i tkani bilbord s logotipom Coca-Cola brenda ušla je u finale Festivala globalnih medija u Rimu u kategoriji „kreativna upotreba medija“. Ovo je prvi put da je jedna kampanja iz regiona ušla u finale ovog prestižnog festivala.

Kampanja agencije UM Beograd primer je kako medije koristiti na inovativan i nekonvencionalan način. Upotreba klasičnog kanala oglašavanja kombinovana je s nestandardnim formatom pletenog, odnosno tkanog bilborda, čime je efikasno povezano tradicionalno i moderno.

„Biti u finalu ovako renomiranog festivala zaista je velika čast, kako za tim koji je bio angažovan na projektu, tako i za celu agencijsku mrežu. Iako smo s istim klijentom već učestvovali na različitim regionalnim festivalima, ovo je prvi put da je naš rad zapažen i na svetskom nivou“, izjavila je Dubravka Urošević, regionalni account director agencije UM.

Festival globalnih medija je među najznačajnijim manifestacijama medijske industrije. Na ovogodišnjem festivalu koji će biti održan u Rimu učestvovaće neki od najpoznatijih predstavnika i stručnjaka iz oblasti komunikacija, a ugledan žiri dodeliće nagrade kampanjama, koje su na inovativan način koristile različite medijske kanale. Imena pobednika će biti objavljena na završnoj svečanosti 14. maja u Rimu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!