Omladinsko preduzetništvo

Prvi NIS hakaton - „Hakovanje benzinske stanice“

U organizaciji kompanije NIS i Centra za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija – ICT Hub, u Beogradu počeo prvi NIS hakaton pod nazivom „Hakovanje benzinske stanice“, saopšteno je iz NIS-a.

Tokom trodnevnog takmičenja koje se održava u prostorijama Centra  za inovacije „Playground“ četvoročlani timovi nadmetaće se u kreiranju inovativnih softverskih rešenja razvoja koncepta benzinskih stanica na način koji će stanice učiniti još atraktivnijim za potrošače.

U takmičenju učestvuje 40 takmičara, a nagradni fond za tri najbolja rešenja iznosi ukupno 5.000 evra. O pobednicima hakatona odlučiće komisija koja je sastavljena od osam članova - šest iz NIS-a i po jedan član iz ICT Hub-a i kompanije 30Hills. Kompanija NIS je, pored finansijske podrške, tokom celog trajanja hakatona za takmičare obezbedila mentorsku podršku stručnjaka iz oblasti IT-a, marketinga i biznisa, kao i povoljne uslove za nadmetanje – savremenu opremu, inspirativan prostor, brz internet i prostorije za odmor.

Hakaton traje 48 sati bez prekida, do 4. marta 2018. godine, kada će biti predstavljeni pobednički timovi, a  pored novčanih nagrada za najbolje razvijene koncepte i inovativna rešenja postoji mogućnost podrške u daljem razvoju i komercijalnoj primeni.

Takmičenje, organizovano u saradnji sa Centrom za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija, predstavlja prvi korak NIS-a u otvaranju ka startap zajednici, približavanju tehnološkim startapima u sklopu digitalne transformacije kompanije.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!