Industrija

"Prvi maj" Pirot konačno dobio vlasnika

Industrija odeće "Prvi maj" iz Pirota, posle dve neuspešne i raskinute privatizacije, proglašenog stečaja, nekoliko pokušaja prodaje, dobila je vlasnika.

Kompanija "E-Miroljo" sa sedištem u Dimitrovgradu, deo je italijanske kompanije poznate u svetu tekstilne industrije. U prvoj od tri prvomajske hale, proizvodnja je počela.

Novi vlasnik, kompanija "E-Miroljo", koja je pirotsku fabriku kupila krajem oktobra, proizvodnju je pokrenula pre petnaestak dana.  Radnice su uglavnom nekadašnje prvomajke.

Posle pet neuspelih prodaja "Prvi maj" je konačno dobio vlasnika. U ovom pogonu trenutno radi 130 radnica, a kako sada stoje stvari, najavljeno je da će do kraja februara raditi 200 radnika. Paralelno se radi na povećanju proizvodnih kapaciteta i širenju maloprodajne mreže.

"Idemo u rekonstrukciju pogona, hale dva i tri - Teko 2 i Teko 3, jer to zahteva dosta investicija, infrastruktura je propala. Dok mi sve to dovedemo u red, onda ćemo nastaviti sa zapošljavanjem. Plan nam je veoma ambiciozan, računamo na 500, 600, čak i do hiljadu radnika", kaže direktor fabrike Todor Georgijev.

Novi vlasnik neće menjati ni ime fabrike, jer kako nam je rečeno, to je brend, koji se još uvek pamti u tekstilnoj industriji.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!