Svet građevinarstva-nekretnina

Prva NFT poslovna zgrada prodata u Njujorku

Tržište nekretnina u virtuelnom svetu.

Jedan programer kupio je prvu NFT poslovnu zgradu u Njujorku, „smeštenu“ na uglu 44. zapadne i 37. ulice na Mehnetnu, zbog čega je dobila naziv „44W37“.

Ovaj token od 4.700 kvadratnih metara služi kao digitalno bogatstvo koje ukazuje na transformaciju načina na koji dizajniramo, gradimo, radimo i monetizujemo svoje prostore samo „jednim klikom“.

Zgradu od 16 spratova kreirala je kompanija za Integrated Projects, koja je povezala svet nekretnina i i metaverzum.

Ovaj NFT je prodat za jedan eterijum (ETH) što iznosi oko 1.300 dolara. NFT-ovi su nepromenljivi tokeni izdati na blokčejnu koji predstavljaju nešto što je jedinstveno.

Koriste se prvenstveno za prodaju digitalnih proizvoda, kao što su umetnost ili muzika, koristeći kriptovalute poput ETH-a ili Ethereuma, koje rade kao kriptografski medij razmene preko računarske mreže.

Nekretnine trenutno imaju dva oblika: NFT fizičke nekretnine koje se mogu učiniti NFT-om kroz tokenizaciju, te NFT virtuelne nekretnine koje predstavljaju komad zemlje unutar digitalnog carstva, kako često nazivaju metaverzum, prenosi B92.

Vlasnici mogu da kreiraju, poseduju, obavljaju transakcije i monetizuju svoju digitalnu imovinu bez muke oko prenosa vlasništva nad imovinom. To znači da neko prodaje/kupuje slike, 3D skenove, planove, virtuelne obilaske i izveštaje o lokaciji umesto fizičke imovine.

Sa NFT-om, proces transakcije je pojednostavljen, omogućavajući kupcu da preuzme vlasništvo nad nekretninom u roku od samo nekoliko minuta.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!