Industrija

Proizvođači automobila – od obustavljanaj proizvodnje do pripreme novih modela

Francuski proizvođač automobila "Renault" saopštio je da zbog pandemije virusa korona obustavlja proizvodnju u svim fabrikama u svetu, osim u Kini i Južnoj Koreji.

U saopštenju se navodi da kompanija planira da ponovo započne proizvodnju u drugim zemljama čim to uslovi dozvole.

Iz kompanije su naglasili da preduzimaju sve mere kako bi efikasno odgovorili na komercijalnu potražnju.

“Volkswagen” i dalje planira da u avgustu krene sa isporukom svog električnog automobil ID.3 za masovno tržište, i ne namerava da smanji broj radnih mesta ukoliko se produži obustava proizvodnje u njegovim fabrikama izvan Kine, uzrokovana epidemijom virusa korona, prenosiTanjug.

Najvećeg svetskog proizvođača automobila, koji se suočava sa fiksnim troškovima većim od dve milijarde evra nedeljno jer njegovi pogoni u Evropi ne rade, obavezuju strogi evropski propisi o emisiji gasova i mogao bi da se suoči s velikim novčanim kaznama ako ne proda dovoljno vozila na baterije 2020.godine.

 “Volkswagen”  je zatvorio svoje evropske fabrike najmanje do 9. aprila, nada da će ponovo pokrenuti proizvodnju znatno pre leta.

Procenjuje se da će globalna automobilska industrija 2020.godine pretrpeti veći pad nego za vreme finansijske krize, sa oko 10 miliona manje prodatih vozila, prema podacima IHS Markita.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!