Marketing

Proizvođači automobila iskoristili odluku Saudijske Arabije za kampanju

Nakon odluke, kojom je ženama u Saudijskoj Arabiji ukinuta zabrana vožnje, automobilske kompanije nisu gubile vreme kako bi privukle devet miliona potencijalnih novih kupaca.

„Ford Motor Co.“ je na Twitter-u objavio post sa fotografijom para ženskih očiju na crnoj pozadini, koje se ogledaju na retrovizoru sa naslovom "Dobrodošli na vozačevo sedište".

Tata Motors Ltd. Land Rover i Jaguar brendovi su postavili sliku ženske torbice u kojoj se pored redovnog aksesoara nalazi i ključ automobila sa naslovima "Avanture čekaju na Vas" i "Put je Vaš."

Volksvagen AG je objavio crnu sliku, stavljajući reči "Na mene je red" između dve pesnice sa tetovažom sa kanom. BMW AG Mini je otišao dalje, prikačivši film od 11 sekundi koji pokazuje Cooper koji odlazi sa parking mesta na kojima se nalazi natpis "rezervisano za žene".

 

Za sada, auto kompanije pokušavaju da uhvate pažnju svojih potencijalnih vozača.

Japanska kompanija „Toyota“, koja je prošle godine imala udeo od 32 odsto automobila prodatih u Saudijskoj Arabiji, je tvitovala fotografiju žene pored sjajnog plavog automobila, dok je reklama za njihov prvoklasni model Lexus predstavio sliku ženskog prsta na prekidaču za paljenje ispod kojeg je na arapskom pisalo: "Podeli svoj izbor sa nama?“.

„Nissan Motor Co.“ je objavio automobilsku tablicu na kojoj na rapskom piše "2018" i "Devojka", čime su želeli da čestitaju ženama u Saudijskoj Arabiji na sticanju dozvole za vožnju.

 

Izvor: Bloomberg

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!