Svet građevinarstva-nekretnina

Proglašeni pobednici konkursa za eko-centar na Zelenom vencu

Kompanija "Stattwerk" proglasila je pobednike dva arhitektonska konkursa i njihove ideje za budući balkanski eko-centar na Zelenom vencu, odnosno prvi zeleni energetski efikasan soliter u Srbiji, za koji će projekat biti predstavljen početkom 2018. godine, saopštila je ta kompanija.

U kategoriji diplomiranih arhitekata prvu nagradu u iznosu od 10.000 evra osvojio je projekat studija "Living Future Green", a među studentskim radovima se najbolje je bilo rešenje tima sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu u kome su učestvovali Tina Urošević, Stevan Simović i Uroš Marković.

Konkurs za profesionalce tražio je od učesnika da ponude projekte koji uključuju zelene fasade - vertikalne bašte, i korišćenje obnovljivih izvora energije koji mogu obezbediti maksimalnu energetsku efikasnost objekta, a studenti su se bavili dizajnom fasade solitera.

Na konkursu je bilo prijavljeno 200 učesnika, a kreativni tim "Stattwerk" uzeće u razmatranje sve dobre ideje predstavljene u konkursnim radovima, navodi se u saopštenju.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!