Agro svet

Privatizacija PKB: Prodaja dela zemljišta i kapitala

Poljoprivredna korporacija Beograd (PKB) biće privatizovana po modelu prodaje dela imovine i kapitala u vlasništvu Republike Srbije i Akcionarskog fonda u zavisnim društvima Eko-lab DOO i PKB Agroekonomik DOO, kažu u Ministarstvu privrede.

Objava javnog poziva očekuje se tokom avgusta 2018. godine.

Kako je određeno Zaključkom Vlade Srbije, postupak privatizacije PKB korporacije AD Padinska Skela i zavisnih društava Vetrinarske stanice PKB DOO Padinska Skela, Eko-lab DOO Padinska Skela i PKB Agroekonomik DOO Padinska Skela, sprovešće se metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem, prenosi Tanjug.

Kako je preciziralo Ministarstvo privrede, javno nadmetanje biće obavljeno zajedno i u istom postupku modelom prodaje imovine i to dela poljoprivrednog zemljišta i dela zemljišta namenjenog za poljoprivrednu proizvodnju, građevinskih objekata PKB korporacije koji se koriste u poslovne svrhe, opreme, zaliha rezervnih delova, stada i udela PKB korporacije u zavisnim društvima, kao i modelom propdaje kapitala u vlasništvu Republike Srbije.

Ministarstvo privrede, kako navode, aktivno sprovodi aktivnosti na pripremi i objavi javnog poziva za prodaju dela imovine i kapitala u skladu sa zaključkom Vlade Srbije.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!