Digitalni marketing

Prihodi Fejsbuka skočili 47 posto - Ima preko 6 miliona oglašivača

Fejsbuk je u četvrtom kvartalu prošle godine ostvario prihode od gotovo 13 milijardi dolara, 47 posto više nego u istom razdoblju 2016. godine.

Prema juče objavljenom izveštaju o poslovanju, čista dobit Fejsbuka je dosegnula u proteklom kvartalu iznos od 4,3 milijarde dolara, što je 20 posto više nego pre godinu dana.

Pritom su prihodi od oglašavanja porasli za oko 50 posto, na 12,78 milijardi dolara, pri čemu prihodi od oglašavanja na mobilnim uređajima čine 89 posto ukupnih prihoda od oglašavanja, dok su pre godinu dana iznosili 84 posto.

Kompanija je objavila da više od 70 miliona kompanija širom sveta održava službenu Fejsbuk stranicu, a više od 6 miliona firmi se oglašava na Fejsbuku.

Oglašivači već duže vreme preusmeruju novac iz televizijskog u oglašavanje na web i mobilnim platformama, a Fejsbuk je jedna od kompanija koja od toga ima najviše koristi, iako je na mobilnom video tržištu suočen sa žestokom konkurencijom Snepčata i Jutjuba, koji takođe svakodnevno privlače milione korisnika.

Analitičari procenjuju da će u ovoj godini prihodi od oglašavanja na Fejsbuku dosegnuti iznos od 53,8 milijardi dolara, pa će ta društvena mreža biti najveći prodavac oglasa na svetu nakon Gugla.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!