Razvoj

Prihodi “Delta holding”-a veći 13 odsto u prvom polugodištu ove godine

Prihodi beogradskog “Delta holding”-a u prvih šest meseci 2017. godine iznosili su 30 milijardi dinara, što je 13 odsto više nego u istom periodu prošle godine, izjavio je viši potpredsednik te beogradske kompanije Dejan Jeremić.

On je na konferenciji za novinare kazao da je profit “Delta holding”-a pre oporezivanja uvećan 45 odsto, na 2,7 milijardi dinara. “Delta holding” je, kako je naveo, završio izgradnju hotela “Interkontinental” u Ljubljani, koji će početi da radi u avgustu, a vrednost te investicije je 50 miliona evra. Jeremić je podsetio da je ove godine počela izgradnju tržnog centra Delta planet u Banja Luci u vrednosti 70 miliona evra, a biće otvoren 2018. godine. "Do kraja godine pokrenućemo i nove projekta u zemljama EU", rekao je Jeremić.

Po njegovim rečima, firma “Delta agrar” sa prihodom većim od 16 milijardi dinara u ukupnim prihodima “Delta holding” ima udeo preko 50 odsto. "U širenje “Delta agrara” uložili smo 10 miliona evra i započeli uzgoj ovaca, a plan je da se za dve godine bude proizvedeno 10.000 jagnjadi", rekao je Jeremić. Istakao je da su na farmama svinja postignuti rekordi u proizvodnji i da u proseku svinja oprasi 18,9 prasića dok je Danskoj prosek 16,5. "Firma “Delta agrar” je u maju postigla rekord u izvozu od preko 13 miliona evra, a od početka godine je izvoz bio 45 miliona evra", rekao je Jeremić.

“Delta holding”, kako je rečeno, priprema izgradnju hotela “Interkontinental” u Beogradu, a izgradnju tržnog centra na beogradskoj Autokomandi počeće kad dobije dozvole na koje čeka 10 godina.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!