Industrija

Prihod “Železare Smederevo“ u 2017. godini iznosio 750 miliona dolara

"Železara Smederevo" je ove godine proizvela 1,5 miliona tona čelika i ostvarila prihod od 750 miliona dolara, što je znatno više nego u prošloj godini, izvestio je predsednik "Hbis grupe" Ju Jong predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić.

Ju Jong je, govoreći o planovima "Železare Smederevo", istakao da je za narednu godinu projektovana proizvodnja od 1,8 miliona tona čelika i prihod od milijardu dolara, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Ju je, takođe, obavestio premijerku Brnabić da su ispunjeni planovi kada su u pitanju investicije u Železari, naročito u oblasti infrastrukture, obnove postrojenja i zaštite životne sredine.

Najavio je da će nastaviti kontinuiran rad na poboljšanju uslova rada i radnom okruženju i obukama zaposlenih.

Na sastanku je bilo reči i o razvoju srpsko-kineskog industrijskog parka, zamišljenog kao zajedničko preduzeće, koji će omogućiti dolazak većeg broja kineskih investitora u Srbiju.

Predsednica Vlade čestitala je predstavnicima "Hbis grupe" na postignutim rezultatima i istakla da će Vlada Srbije sa svojim resornim ministarstvima nastaviti da pruža svu neophodnu pomoć, kako bi "Železara Smederevo" nastavila da ostvaruje dobre rezultate.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!