Finansijske usluge

Predviđanja za kriptovalute u 2022. godini

“Arcane Research”, kompanija za istraživanje blokčejna, izradila je desetine kripto predviđanja za 2022. godinu.

Uska korelacija između bitkoina i indeksa S&P 500

Uprkos pretnji globalnom ekonomskom oporavku zbog sve većeg broja slučajeva koronavirusa, i bitkoin i S&P 500 ostvarili su impresivan rast u 2021. godini: bitkoin je skočio 66 odsto, a S&P 500 porastao je oko 27 odsto.

Bitkoin se ponašao kao rizična imovina i očekuje se da će dodatno pojačati značajna kretanja na berzi. Ako tržište deonica nastavi da raste u 2022. godini, bitkoin će ga verovatno nadmašiti.

Iter će opet nadmašiti bitkoin

Iter je nadmašio bitkoin 2021. godine, uzletevši 418 odsto u poređenju sa "samo" 66 odsto koliko je iznosio rast bitkoina.

Među razlozima zbog kojih će iter nastaviti da nadmašuje u 2022. je porast obima prodaje NFT-a. Većina ovih tokena još uvek radi na itirijumovom blokčejnu.

Većina mim kovanica će nestati

Investitori su videli kako meim kovanice imaju ogromne oscilacije u 2021. Na primer, šiba inu porastao je za neverovatnih 44,540,000 odsto prošle godine. I skvid, kriptovaluta nazvana po popularnoj Netfliksovoj seriji "Skvid gejm", skočila je za više od 75.000 odsto u manje od nedelju dana da bi ubrzo nestala.

USD koin će prestići teter i postati najveći stejblkoin

Tether je već neko vreme na vrhu kao najveći stejblkoin po tržišnoj vrednosti. Inovativni proizvodi za kreditiranje koji isplaćuju visoke prinose za depozite stejblkoina prvenstveno su bili pokretači rasta stejblkoina.

Bitkoin će ostati usko povezan s VIX-om

Deonička tržišta su prošle godine imala zvezdani uspeh, ali se jedan obrazac iskristalisao: Porast CBOE indeksa volatilnosti ili VIX (poznatiji kao indeks straha), pratio je rasprodaju bitkoina, pčrenosi B92.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!