Preduzetnistvo i MSP | Razvoj

Bil Gejts ima savet za buduće preduzetnike

Ako je Bil Gejts u nečemu dobar, onda je to svakako predviđanje novih prilika za uspeh.

Šesti izbor EY Preduzetnik godine u deceniji preduzetništva

Šesti po redu program za izbor EY Preduzetnika godine 2017 zabeležio je najveći broj prijavljenih kandidata od 2012. godine, kada je program lansiran u Srbiji.

Zaključak SEF-a u Davosu: Čelni ljudi velikih kompanija su optimisti

Uprkos mnogobrojnim vesnicima propasti, koji odlikuju današnje vreme (u društvenom, ekonomskom i političkom smislu), rekordan procenat izvršnih direktora večih svetskih kompanija je optimistično  u pogledu globalne ekonomske klime, pokazala je nova anketa PwC Global CEO Survey, održana na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

Ova godina će biti dobra za razvoj MSP sektora

Privrednici u Srbiji optimističniji ove godine.

Beogradski startap "TradeCore" dobio investiciju od 3 miliona dolara

"TradeCore", beogradski fintech startap je dobio investiciju od 3 miliona dolara, a najviše je uložio regionalni investicioni fond "South Central Ventures".

Google nudi saradnju malim i srednjim preduzećima

Predstavnici kompanije Google, koji ovih dana borave u Sloveniji, ponudili su saradnju sa nekoliko malih i srednjih preduzeća.

Kako organizovati prvih 20 minuta da bi vam svaki dan bio uspešan?

Manje – više, svi mi imamo neku naučenu jutarnju rutinu, koju ponavljamo iz dana u dan. Ipak, nismo svesni koliko naši rituali i mantre mogu pozitivno da utiču na naš život.

Krediti za MSP pomogli da Kipar ne ode u bankrot

Ministar ekonomije Kipra Haris Georgijades kaže da je 269 zajmova EIB-a za MSP pomoglo ekonomiji da se izvuče iz krize koja je tu zemlju gurala u bankrot.

Saveti Ričarda Bensona za započinjanje sopstvenog posla

Ako želite da budete sami svoj šef, prvi korak je naravno da kreirate svoju poslovnu ideju. Ukoliko Vam se to čini zastrašujućim, milijarder Ričard Benson, osnivač kompanije "Virgin" ima savet za sve one koji planiraju da započnu sopstveni biznis: Počnite tako što ćete sebi postaviti pitanje šta biste mogli da uradite kako biste vaš život učinili boljim ili lakšim.

Sedam najčešćih knjiga koje čitaju milioneri

Postoji razlog zašto su neke knjige češće čitane i citirane od strane uspešnih ljudi, od drugih.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!