Predstavljamo

Predstavljeni rezultati rada AmCham-a i izabrani novi članovi Upravnog Odbora

Članice Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) su na Generalnoj skupštini izabrale dva nova člana Upravnog odbora. Na osnovu glasanja, Igor Lončarević, iz kompanije KPMG izabran je na poziciji sekretara blagajnika, dok je Marko Martinović, PepsiCo, izabran na poziciji člana Upravnog odbora.

Proteklu godinu Američka privredna komora završila je sa najvišim brojem članova od osnivanja. Poverenje AmCham-a sada uživa 231 međunarodna i domaća kompanija u Srbiji, koje su investirale preko četrnaest milijardi evra i koje zapošljavaju preko 100.000 građana Srbije.

„Ovakav rezultat predstavlja obavezu da se mišljenje naših članova još više čuje, ali i dodatni podstrek u borbi za predvidivo i stabilno poslovno okruženje“, istakao je Stefan Lazarević, predsednik AmCham-a. Pored daljeg unapređenja odnosa između Srbije i SAD-a, u ovoj godini fokus Američke privredne komore biće na 4 prioriteta: nastavak digitalne transformacije društva i privrede, dosledno sprovođenje zelene agenda za ekološki čistu i energetski efikasnu Srbiju, unapređenje sistema zdravstvene zaštite i podrška regionalnim inicijativama koje za cilj imaju integraciju Srbije u EU, a jedna od njih je Otvoreni Balkan, rekao je Lazarević.

Prilikom obraćanja AmCham zajednici, američki ambasador Kristofer Hil je izjavio: „Nema istorisjkog perioda u kojem je Američka privredna komora u Srbiji bila tako jaka i uticajna u svojoj ulozi podsticanja američko – srpskih odnosa, u građenju mostova koji povezuju naše dve zemlje i naše dinamične ljude, kao i u razvijanju modela saradnje koji su tako neophodni za uspešne i dugotrajne odnose“.

Novi Upravni odbor AmCham-a:

Stefan Lazarević, NCR Srbija, predsednik

Ivan Miletić, Philip Morris International, prvi potpredsednik

Ronald Seeliger, Hemofarm, drugi potpredsednik

Igor Lončarević, KPMG, sekretar blagajnik

Članovi: Marko Martinović, PepsiCo, Goran Vasić, Yettel, Ksenija Karić, Schneider Electric, Marija Popović, OTP banka Srbija, Milan Gospić, Microsoft Srbija

AmCham Srbija poslovno je udruženje koje okuplja više od 231 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija koje su u Srbiju investirale preko četrnaest milijardi evra i koje zapošljavaju preko 100.000 građana Srbije. Naša misija je da kroz partnerstvo sa Vladom Srbije unapređujemo poslovnu klimu, da promovišemo najbolje poslovne prakse i vrednosti, kao i da pružamo platformu za profesionalni razvoj članova i unapređenje obrazovanja prema potrebama poslovne zajednice.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!