Industrija

Predstavljen Mercedes-Maybach GLS 600, cena 200.000 dolara

Superluksuzni SUV Mercedes-Maybach GLS debitovao je na sajmu automobila u kineskom Guangžuu.

Nemački proizvođač odabrao je da Mercedes-Maybach GLS 600 predstavi u Kini, umesto na aktuelnom auto-salonu u Los Anđelesu, što najbolje govori o tome na koje tržište najviše računa kada je reč o prodaji ovog vozila.

Maybach verzija je bazirana na standardnom GLS-u, ali već na prvi pogled spoljašnjost otkriva da je reč o unapređenoj, znatno luksuznijoj varijanti najvećeg Mercedesovog SUV-a.

Svi stilski elementi koji krase Maybach modele Mercedesa su tu, uključujući karakterističnu hromiranu masku hladnjaka sa vertikalnim lajsnama.

Vozilu ne nedostaje hromiranih detalja ni na drugim delovima karoserije, uključujući branike i okvire prozora, a najnaglašeniji su na “B” stubovima SUV-a.

Mercedes-Maybach GLS 600 standardno dolazi sa 22-inčnim alu felnama, a kupci mogu da naruče i opcione od 23 inča.

Još jedna od osobina koja krasi luksuzne Maybach automobile je dvobojna spoljašnjost. Mercedes će ponuditi 8 kombinacija sa različitom nijansom krova u odnosu na ostatak karoserije.

Za razliku od običnog GLS-a, ova verzija biće dostupna samo sa dva reda sedišta, kako bi se za putnike koji su smešteni pozadi osigurao maksimum komfora i udobnosti u vožnji.

Kao i kod Mercedes-Maybacha S-klase, zadnja dva sedišta su u stvari dve fotelje razdvojene centralnom konzolom sa naslonom za ruke. Nagib naslona je podesiv, a sedišta su opremljena i dodatkom za noge, koji omogućava da putnici sede u gotovo opruženom, relaksirajućem položaju, prenosi B92.

Lista standardne luksuzne opreme je podugačka i uključuje specijalne presvlake od Nappa kože, veliki panoramski krov, grejana i hlađena sedišta sa funkcijom masažera, poseban klima-uređaj za putnike pozadi, Airmatic vazdušno oslanjanje i još mnogo toga.

Standardan je i tablet u centralnoj konzoli pozadi, koji putnicima na zadnjim sedištima omogućava pristup komandama i funkcijama multimedijalnog MBUX sistema.

Među brojnim doplatnim opcijama je i mali frižider sa šampanjcem smešten u zadnjoj središnjoj konzoli.

Snaga pogonskog sistema se prenosi na sva 4 točka pomoću Mercedesovog 4Matica, a Mercedes-Maybach GLS 600 od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,9 s, što je sjajan rezultat za vozilo teško 2.780 kg. Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h.

Mercedes-Maybach GLS 600 u prodajne salone stiže u drugoj polovini 2020. godine, a očekuje se da će njegova početna cena iznositi oko 200.000 dolara, što je u rangu sa jednim od malobrojnih rivala u klasi – SUV modelom Bentley Bentayga.

Izrađivaće se u Sjedinjenim Državama, a osim SAD-a i Kine, najvažnije tržište za ovaj SUV biće Bliski istok.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!