Reportaža

Predstavljen luksuzni i sportski - BMW M8 Coupe

BMW je predstavio visokoperformansne modele Serije 8. Pored standardnih M8 verzija, tu su i one sa oznakom Competition.

Bavarski proizvođač zaokružio je ponudi Serije 8 Coupe i Convertible ranije najavljenim “M” verzijama.

BMW M8, i u kupe i u kabrio varijanti, ispod haube krije 4.4 litarski V8 twin-turbo, poznat iz modela M5. Motor isporučuje 600 ks i 750 Nm u standardnim M8 verzijama, dok je u Competition modelima snaga pogonske jedinice povećana na 625 “konja”.

Svi modeli opremljeni su unapređenim xDrive pogonom na sva 4 točka i 8-brzinskim Steptronic automatskim menjačem. BMW M8 Coupe od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,3 s, a Convertible za 3,4 s.

Ova vremena kraća su za po 0,1 s u Competition verzijama.

Vozač može da izabere jedan od tri moda u vožnji – 2WD, sa pogonom na zadnje točkove, kao i 4WD i 4WD Sport kod kojih se snaga motora prenosi na obe osovine automobila.

Sistem oslanjanja opremljen je adaptivnim amortizerima, dok je za upravljački sistem odabran elektromehanički M Servotronic. Opciono, za sve modele mogu se naručiti M karbonske kočnice, prenosi B92.

BMW M8 Coupe i Convertible biće zvanično predstavljeni publici tokom BMW #NextGen manifestaciji koja se krajem juna održava u Minhenu, dok se u prodajnim salonima očekuju u septembru, kada će moći da ih vide i posetioci frankfurtskog auto-salona.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!