Razvoj

Predsednik sindikata Nezavisnost u FCA izbačen iz Štrajkačkog odbora

Predsednik Sindikata "Nezavisnost" u kragujevačkoj fabrici Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija Zoran Stanić rekao je agenciji Beta da je izbačen iz Štrajkačkog odbora odlukom predsednika Samostalnog sindikata u fabrici i predsednika Štrajkačkog odbora Zorana Markovića.

"Razlog ovakve odluke je to što je ''Nezavisnost'' protiv zamrzavanja štrajka u FCA, a Marković je za prekid štrajka jer je za to dobio nalog od predsednika svog sindikata Ljubisava Orbovića i što je takav dogovor sa rukovodstvom fabrike", rekao je Stanić.

On je kazao da je danas otišao u kancelariju Markovića da razjasne situaciju posle jučerašnjih odluka, gde je menadžer obezbedjenja počeo da brani Markovića rečima da je "sramota što su juče štrajkači skandirali i vredjali Markovića" koji se opredelio za zamrzavanje štrajka.

Prema rečima Stanića, Marković je i poveo radnike u štrajk i bio odlučan da se ne prekida, ali je od juče iznenada "promenio ploču".

Stanić je pojasnio da će radnici FCA, ako Marković bude potpisao sporazum o prekidu štrajka kao predsednik Štrajkačkog odbora, takvu odluku morati da poštuju.

"Danas je nastavljen štrajk proizvodnih radnika u prvoj smeni, ali je situacija konfuzna. Moj je utisak da su danas štrajkači iz prve smene koji su juče većinom bili za zamrzavanje štrajka, promenili stav", rekao je Stanić.

U fabrici se očekuje dolazak štrajkača iz druge smene u 13 časova kako bi se razgovaralo o daljim postupcima.

Predsednik Štrajkačkog odbora i predsednik ; Samostalnog sindikata FCA Zoran Marković danas se nije javljao na telefon.

U Savezu samostalnih sindikata grada Kragujevca je rečano agenciji Beta da posle jučerašnjeg izjašnjavanja radnika o zamrzavanju štrajka ima podela i prisutne su tenzije medju štrajkačima.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!